'/> Bagaimana Membuat Sate cendawan kicap, Menggugah Selera - Like

Bagaimana Membuat Sate cendawan kicap, Menggugah Selera

Kicap dengan cendawan

Anda sedang mencari inspirasi. Semudah mana memasak kicap dengan cendawan, unik dan sedap? , Langkah mudah membuat kicap cendawan, sedap, baru-baru ini ada orang sekeliling kita mencarinya, mungkin salah seorang daripada anda. Orang ramai sudah biasa menggunakan internet di telefon pintar untuk melihat maklumat imej yang boleh digunakan sebagai idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan panduan langkah demi langkah membuat kicap Sate Mushroom dengan cara yang mudah dan sempurna untuk menjadikannya kompleks dan sangat mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan tidak menyenangkan sebenarnya. Manakala biji cendawan yang lazat dalam kicap sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh membangkitkan selera anda.

Ada beberapa perkara yang sedikit mempengaruhi rasa cendawan dari kicap, pertama, jenis bahan, kemudian pilihan bahan-bahan segar, cara ia diproses dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat kicap lazat dengan cendawan di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar yang berkaitan dengan kicap dengan cendawan sate, yang boleh anda lihat.

Jumlah hidangan yang boleh dihidangkan untuk menyediakan benih kicap adalah 1-2 orang. Jadi pastikan hidangan ini cukup untuk menyara diri dan orang tersayang.

Berikut adalah beberapa cara mudah dan praktikal untuk memasak biji cendawan daripada kicap. Anda boleh memasak kicap dengan cendawan satin menggunakan 9 jenis bahan dan 3 peringkat memasak. Berikut ialah cara memasak hidangan.

Cuba sepanduk cendawan generik. Hmm, sudah tentu, ya, saya tahu ini, mengapa ia sesuatu yang sudah diketahui. cuba 😉

Bahan dan rempah yang diperlukan untuk menyediakan kicap dengan cendawan satin:

  1. 1 tin cendawan
  2. 1 sudu besar kicap manis
  3. 1 sudu besar madu
  4. 1 sudu kecil kicap masin adabi
  5. 1 sudu kecil serbuk lada panas
  6. 1 sudu teh rempah ratus
  7. 1 sudu kecil serbuk nasi goreng adabi ayam
  8. 1 ulas bawang putih
  9. 1 biji bawang besar buatan sendiri

Cara memasak kicap dengan cendawan

  1. Potong cendawan memanjang dan segera goreng. Toskan air mendidih dan biarkan cendawan sejuk sedikit.
  2. Bawang merah dan bawang merah ditumbuk. Campurkan dengan bahan-bahan lain dan gaul rata.
  3. Kemudian campurkan cendawan yang telah dimasak. Rendam selama 15 minit. Mereka kemudiannya boleh dibakar dalam kuali atau dibakar dalam ketuhar dengan api perlahan pada 160°C sehingga masak. sedia.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang pasukan kami paparkan di halaman ini. Kami berharap sos cendawan ringkas dengan kicap di atas akan membantu anda untuk memasak makanan yang lazat untuk keluarga / rakan-rakan, dan anda akan menjadi inspirasi untuk memasak. cubaan yang baik!

Link copied to clipboard.