'/> Bagaimana Membuat Pes Tomyam Homemade, Lezat - Like

Bagaimana Membuat Pes Tomyam Homemade, Lezat

Pengeluaran rumah Tomyam Anjing

Cara membuat pasta buatan sendiri yang mudah dan sangat lazat. Ibu muda sudah biasa menggunakan internet pada peranti untuk mencari maklumat dalam imej yang menjadi contoh untuk mereka. dan kali ini saya akan kongsikan panduan cara penyediaan pasta di rumah menentang kegagalan Tomyam yang bukan sahaja susah tetapi juga tidak mudah. Jika diproses secara tidak betul, hasilnya tidak akan memuaskan dan tidak sedap. Walau bagaimanapun, Tomyam buatan sendiri yang lazat harus mempunyai rasa dan aroma yang boleh membangkitkan selera anda.

Rasa pasta buatan sendiri Tomyam dipengaruhi oleh beberapa faktor, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, pemprosesan dan hidangannya. Di mana sahaja anda berada, jika anda ingin membuat pasta buatan sendiri Tomyam yang lazat, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu cara membuatnya, hidangan ini boleh menjadi sangat istimewa. Berikut adalah gambar pasta tomyam buatan sendiri yang boleh anda gunakan untuk inspirasi.

Baiklah, kali ini kita akan cuba, jom masak pasta Tomyam buatan rumah. Jika kita pastikan bahan-bahannya mudah, hidangan ini dapat membantu tubuh kita kekal sihat. Anda boleh membuat pasta Tomyam di rumah menggunakan 18 bahan dan 5 langkah memasak. Ini adalah langkah-langkah memasak.

#approach gold Sementara itu anda boleh buat sendiri dan simpan pada bila-bila masa supaya tomahawk mudah dikeluarkan dari peti ais.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk membuat pasta buatan sendiri Tomyam:

  1. Mengandungi satu:
  2. 26 tangkai lada kering, keluarkan biji dengan gunting, masak sehingga mendidih
  3. 2 biji bawang besar
  4. 6 ulas bawang putih
  5. 3-4 biji limau
  6. Lengkuas 4 inci
  7. 2-3 inci halia
  8. 4 helai daun limau purut
  9. 1 cawan air asam jawa
  10. 2-3 inci ikan putih goreng
  11. Bahan B untuk penambah rasa:
  12. 2 kiub ayam
  13. 1 inci padu
  14. 1 cawan gula melaka
  15. 3 s/b gula pasir
  16. Perahan jus 2 biji lemon
  17. 1 gelas air kosong
  18. 1 cawan minyak zaitun untuk menggoreng

Langkah-langkah membuat pasta Tomyam buatan sendiri

  1. Kisar bahan A bersama jus belakan dan demirhindi hingga dicincang halus, jika perlu tambah sedikit air semasa mengisar.
  2. 2. Panaskan minyak dan tumis bahan sehingga naik bau, wangi dan rangup. Kemudian masukkan kiub ikan bilis dan kiub ayam gaul rata.
  3. 3. Masukkan air limau nipis, gula merah yang dibancuh dengan 1 cawan air ke dalam periuk dan gaul rata dengan gula kisar.
  4. 4. Goreng atau reneh lagi sehingga minyak benar-benar larut.
  5. 5. Tomato dimasak terlebih dahulu dan dihidangkan.

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang ditunjukkan oleh pasukan kami di laman web ini. Kami berharap penyediaan ringkas pasta buatan sendiri Tomyam yang disebutkan di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan menarik untuk keluarga / rakan-rakan, serta menjadi idea untuk menjual hidangan. Cubalah dengan baik!

Link copied to clipboard.